Az MCN Telecom 2018-as eredményei: 23% -os bevétel növekedés az előfizetőknek nyújtott szolgáltatások költségének évi kétszeres csökkenésével - MCN Telecom

Az MCN Telecom 2018-as eredményei: 23% -os bevétel növekedés az előfizetőknek nyújtott szolgáltatások költségének évi kétszeres csökkenésével

Az MCN Telecom (MVNO) számára, aki vezetékes és mobilszolgáltató a 2018. év a „nagy építés” éve volt. Hisz ebben az évben történt egy jelentős tőkebefektetés, dinamikus piacfejlesztés Európában és pénzügyi növekedés is. A társaság éves árbevételének növekedése 23% volt, ami 7% -kal magasabb, mint az előző év eredményei.

A 2018-as év során az MCN Telecom bővítette földrajzi jelenlétét Európában, és két európai országban: Ausztriában és Németországban távközlési szolgáltatóvá vált. 2017-ben befejeződött az infrastruktúra építése. 2018 októberében szerződést kötött az A1 Telekom Austria AG-vel, és nyitott egy irodát Bécsben. A kereskedelmi forgalomba hozatal Németországban – februárban történt. Az MCN Telecom összesített kapacitása a jelenlévő országokban több mint 50 ezer földrajzi és nomadikus telefonszám. Minden külföldi országban az előfizetőknek több mint 200 funkcióval rendelkező virtuális alközpontot és telefonszolgáltatást kínálnak.

«Ha az európai országok fogyasztói preferenciáiról beszélünk, akkor például Magyarországon nagyon fontos az ár, így nagyobb érdeklődést vált ki vásárlásnál. Természetesen a szolgáltatásnak magas színvonalúnak kell lennie, de az ár és a minőség arányában, az ár dominál. Ausztriával ellentétben, ahol a fogyasztó hajlandó nagyobb kiadásokra is, tehát az előfizető hajlandó többet fizetni a kivételesen tökéletes minőségért. Ma Magyarországon több mint 100 ügyfelünk van. Szlovákiában, Ausztriában és Németországban fokozatosan növekszik az ügyfelek száma. Telefonszámokat adunk el, Virtuális alközpontot kapcsolunk be végfelhasználóknak, illetve partnereknek White Label formátumban», – mondja Alexander Melnikov, az MCN Telecom vezérigazgatója.

Oroszországban az üzemeltető befejezte az Orosz Föderáció 85 régiójában lévő kommunikációs központok építését, üzembe helyezte a zóna csomópontot Szentpéterváron és a MgMn hálózat töredékét a Déli szövetségi körzetben. Ennek eredményeként a 85 legnagyobb nagyvárosból 46-ban az MCN Telecom a CPaaS modell szerint kifejlesztett távközlési platform alapján integrált fogyasztói termékeket és szolgáltatásokat kínál.

A „nagy építés” és az európai országokba való aktív terjeszkedés nem akadályozta meg a távközlési szolgáltatót, hogy a tavalyi évben kétszer is csökkentse a szolgáltatások árát Oroszországban. Júliusban bejelentette, hogy a SIM-kártya nélküli mobilszámok előfizetési díja olcsóbb lett, és decemberben az üzemeltető 30% -kal csökkentette a helyi vezetékes telefonszámok költségét külföldi mobil- és vezetékes számok irányába.

Átlagos bevétel egy előfizetőre jelenleg 8000 Ft/ hónap ami 30% -al alacsonyabb, mint a versenytársaké.

Ugyanakkor a vezetékes telefonszámokból származó bevételek aránya az előző év azonos időszakához viszonyítva mintegy 2% -kal csökkent, míg a mobiltelefonszámok száma 1% -kal nőtt. A hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokból származó bevételek aránya a 2017-es évhez képest összehasonlítható.

Az ügyfélélmény javítása érdekében az elmúlt 12 hónapban a szoftverfejlesztők több mint tíz új virtuális alközpont funkciót fejlesztettek ki: Visszahívás, Fekete-fehér listák telefonszám típusa szerint, városonként, szolgáltató szerint, Hívástovábbítás a „ismert mellékre” és Várakozási pozíció bemondása a várakozási sorban.


MCN Telecom – távközlési szolgáltató, szoftver termékek fejlesztője. Nagyobb projekteket valósít meg Oroszországban 2000 óta. Terjeszkedik Európában. Mint távközlési szolgáltató Európában négy országban van jelen: Magyarország, Németország, Szlovákia és Ausztria. Rendelkezik minden szükséges engedéllyel és saját infrastruktúrával ( kommunikációs csomópont), azokban az országokban amelyekben jelen van.

Oroszországban az MCN Telecom megkapta az engedélyt, hogy mobiltelefon szolgáltatásokat nyújtson és az első olyan virtuális mobiltelefon üzemeltetővé vált az üzleti vállalkozások számára, amely a Tele 2 rádió hozzáférést és az MVNE MTT infrastruktúrát biztosít.

Szerepel az Orosz Föderáció tíz engedéllyel rendelkező MgMN-üzemeltetőjének listáján. Közvetlen kapcsolatot tart minden nagyobb távközlési szolgáltatóval, köztük a Rostelecom, az MGTS, az MTS, a MegaFonnnal és más operátorokkal. Az operátorok közötti együttműködés keretén belül saját távközlési.