Az MCN Telecom innovatív projektet mutatott be a távközlési szolgáltatók nemzetközi konferenciáján Horvátországban - MCN Telecom

Az MCN Telecom innovatív projektet mutatott be a távközlési szolgáltatók nemzetközi konferenciáján Horvátországban

Az MCN Telecom legújabb projektje, az NNP (National Numbering Plan), amely azt tűzte ki célul, hogy egyesítse a világ országainak telekommunikációs szolgáltatóit annak érdekében, hogy megbízható adatokat cseréljenek a kiosztott telefonszámokról, számtartományokról és a hordozott telefonszámokról. Az új projekt bemutatása az operátorok közötti együttműködés egyik vezető konferenciáján, a CEE CEE-n történt meg.

Az MCN Telecom nemzetközi számrendszerének bázisa tartalmazza a telefonszámok típusait, számtartományokat, NDC-kódokat, országkódokat és egyéb fontos információkat,melyek szükségesek a távközlési üzleti döntések meghozásához.

Tervünk – az NNP:

1. lépés: A világ minden országában lehet találni egy olyan bejegyzett telekommunikációs szolgáltatót, aki meg tudja adni az országának a nemzeti számozási tervét, amely tartalmazza a hordozott számok adatait is.

2. lépés: Hozzáférést kapni ehhez az adatbázishoz

3. lépés: Frissíteni az adatokat azokban az országokban, ahol jelen vagyunk, mint telekommunikációs szolgáltató

4. lépés: Egyesíteni minden információt egy erőforrásban

«Nemzetközi távközlési közösséget kívánunk létrehozni az NNP projekt fejlesztésével. Ehhez partnereket keresünk a világ 252 országában, akik rendszeresen frissítik az adatokat. Ennek a rendszernek a használata segít az átláthatóbb és hatékonyabb összekapcsolódások kialakításában. A világon kevés olyan vállalat van, amely hasonló projektekkel foglalkozik, ezért szeretnénk vezető pozíciót betölteni ebben a témában», – mondja Alexander Melnikov, az MCN Telecom vezérigazgatója.

Az MCN Telecom NNP adatbázisához való hozzáférés jelenleg ingyenesen elérhető az alábbi linkre kattintva: www.mcn.ru/nnp.

CEE CEE – a távközlési iparág egyik fontos specializált rendezvénye, amelyet idén nyolcadik alkalommal rendeztek meg és amelyen több mint 500 érdeklődő vett részt, akik Kelet- és Közép-Európában működő telekommunikációs szolgáltatók képviselői és partneri együttműködésre törekszenek. A konferencián az európai távközlési ipar fejlődésével, az információbiztonsággal és digitális átalakítással kapcsolatos kérdéseket is áttekintették.


MCN Telecom – távközlési szolgáltató, szoftver termékek fejlesztője. Nagyobb projekteket valósít meg Oroszországban 2000 óta. Terjeszkedik Európában. Mint távközlési szolgáltató Európában négy országban van jelen: Magyarország, Németország, Szlovákia és Ausztria. Rendelkezik minden szükséges engedéllyel és saját infrastruktúrával (távközlési csomópont) azokban az országokban amelyekben jelen van.

Oroszországban az MCN telecom megkapta az engedélyt, hogy mobiltelefon szolgáltatásokat nyújtson és az első olyan virtuális mobiltelefon üzemeltetővé vált az üzleti vállalkozások számára, amely a Tele 2 rádió hozzáférést és az MVNE MTT infrastruktúrát biztosít.

Szerepel az Orosz Föderáció tíz engedéllyel rendelkező MgMN-üzemeltetőjének listáján. Közvetlen kapcsolatot tart minden nagyobb távközlési szolgáltatóval, köztük a Rostelecom, az MGTS, az MTS, a MegaFonnnal és más operátorokkal. Az operátorok közötti együttműködés keretén belül saját távközlési felület CpaaS erőforrásait kínálja, amelyek központi hozzáférést biztosítanak egy nagyszámú bázishoz az Orosz Föderáció nagyobb városaiban – több mint 250 000 virtuális városi és mobil szám.