MCN Telecom: a válalkozás gyors elindítása az MVNO-val - MCN Telecom

MCN Telecom: a válalkozás gyors elindítása az MVNO-val

Az első virtuális távközlési szolgáltató a kis-, közép- és nagyvállalkozások számára mely kereskedelmi mobilszolgáltatásokat indított el Moszkvában, Szentpéterváron, Jekatyerinburgban, Krasznodarban, Novoszibirszkben, Rostov-on-Donban. A mobilszám havi előfizetési díja 99 rubel / hó, FMC szolgáltatás – 99 rubel / szám.

2017 november 30. – az MCN Telecom kereskedelmi mobilkommunikációs szolgáltatásainak kezdési időpontja. Az értékesítés kezdete közvetlenül a Roskomnadzor (Szövetségi Felügyeleti Szolgálat a Kommunikáció, az Informatikai Technológia és a Tömegkommunikáció területén) hivatalos értesítése után történt az MVNO hálózat üzembe helyezésével kapcsolatban.

Mint a korábbi nyilatkozatokból kiderült, májusban a távközlési szolgáltató megkapta a mobil rádiótelefon-kommunikációs szolgáltatások engedélyét, és bejelentette hogy Oroszországban az első MVNO operátorként fog megjelenni. Augusztusban az MCN Telecom műszaki szakemberei tesztelték saját SIM-kártyáikat a legfontosabb minőségi paraméterek alapján. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a bejövő és kimenő hívások mobil és vezetékes számokra működnek, valamint a virtuális alközpontban úgyszintén “átmennek” a hívások. A hangátvitel minősége kiváló, az SMS üzeneteket késedelem nélkül érkeztek meg. A tesztelés során nem merült fel hiba és nem történt semmilyen fennakadás.

Az MCN Telecom mobil szolgáltatás összekapcsolásakor két szám jelenik meg az előfizető okostelefonján: egy városi és egy mobil szám. Hívást mindkét számról indíthat. Amennyiben valamelyik munkatársát szeretné felhívni, akkor tárcsáznia kell a “csillag” gombot és a rövid számot (például *1001, *1002 stb.) A hívások az MCN Telecom hálózatán belül ingyenesek. Mobil telefonszámát és egyenlegét az ügyfél a *999# gombok kombinációjával kérheti le.

Az MCN Telecom egy új akciót indított el annak érdekében, hogy bővüljön az ügyfélköre. Ha az ügyfél megrendeli a “Mobile VPBX” szolgáltatást egy hónapra, akkor kap mellé egy darab vezetékes telefonszámot, illetve kettő darab mobil számot és egy ingyenes Virtuális alközpont szolgáltatást három darab mellékkel.

Az ajánlat lejáratakor az előfizetőnek lehetősége van arra, hogy havonta 99 rubel előfizetési díjért mobiltelefonszámot, havi 199 rubelért vezetékes telefonszámot (amennyiben havi rendszerességű díjfizetést választ), valamint 99 rubelért / hó FMC szolgáltatást kaphat, ami valójában háromszor alacsonyabb, mint a nagy távközlési szolgáltatók ajánlatai.

«Kombináltuk a mobil, vezetékes és cégen belüli kommunikációt (virtuális alközpont szolgáltatás), hogy segítsünk azoknak, akik csökkenteni szeretnék vállalkozásuk telekommunikációs kiadásait, úgy hogy közben nem veszítenek a minőségből, hanem további szolgáltatásokat érnek el. Ideális megoldást kínálunk azoknak a cégeknek, melyeknek irodáik földrajzilag különböző helyeken helyezkednek el és a távolról dolgozók számára. A “Mobil VBX” megoldás segít csökkenteni a kommunikációs költségeket azok számára, akiknek kiemelten fontos a cége költségénék- és minőségének optimalizálása», – mondja Alexander Melnikov, az MCN Telecom ügyvezető igazgatója.

Emellett az MCN Telecom elemzi annak lehetőségét, hogy hasonló MVNO-üzletet indítson el Európában. Alexander Melnikov szerint szükséges, hogy az MVNE platform telepítéséhez optimális együttműködő szolgáltatókat és szoftverfejlesztőket találjanak.

MCN Telecom cégcsoport – távközlési szolgáltató, szoftver termékek fejlesztője. Nagyobb projekteket valósít meg Oroszországban 2000 óta. Terjeszkedik Európában. Mint távközlési szolgáltató Európában négy országban van jelen: Magyarország, Németország, Szlovákia és Ausztria. Rendelkezik mindne szükséges engedéllyel és saját infrastruktúrával ( kommunikációs csomópont) azokban az országokban amelyekben jelen van. 2015 óta telefonszolgáltatást nyújt Magyarországon az üzleti vállakozások számára. 2016-ban beregisztrálta a céget Szlovákiában. Novemberben kereskedelmi tevékenységet kezdett ott. Egy hónappal ezelőtt Ausztriában nyitott irodát.

Oroszországban az MCN telecom megkapta az engedélyt, hogy mobiltelefon szolgáltatásokat nyújtson és az első olyan virtuális mobiltelefon üzemeltetővé vált az üzleti vállalkozások számára, amely a Tele 2 rádió hozzáférést és az MVNE MTT infrastruktúrát biztosít. Ezenkívül az üzemeltető az Orosz Föderáció tíz engedéllyel rendelkező MgMN-üzemeltetőjének listáján szerepel. Közvetlen kapcsolatot tart minden nagyobb távközlési szolgáltatóval, köztük a Rostelecom, az MGTS, az MTS, a MegaFonnnal és más operátorokkal. Az operátorok közötti együttműködés keretén belül saját távközlési felület CpaaS erőforrásait kínálja, amelyek központi hozzáférést biztosítanak egy nagyszámú bázishoz az Orosz Föderáció nagyobb városaiban – több mint 250 000 virtuális városi és mobil szám.