VoIP technológia az önkéntes mentőszervezet szolgálatában. - MCN Telecom

VoIP technológia az önkéntes mentőszervezet szolgálatában.

Az MCNtelecom IP alapú telefonrendszerrel támogatja az önkéntesek munkáját.

Az MCNtelecom felajánlotta a korszerű VoIP technológiát a Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelem Egyesületnek és egy könnyen megjegyezhető, több hangcsatornás, központi vezetékes telefonszámot illetve felhő alapú telefonközpontot biztosított számukra.

A szervezet központi vezetékes telefonszámát bevezettük Virtuális Alközpontjukba, aminek köszönhetően az önkéntesek ezt a telefonszámot softphone alkalmazások segítségével a saját mobil eszközeikre is be tudják állítani bejövő hívások fogadásra és az egymás közti ingyenes kommunikációra.

Munkanapokon a hívások az irodába érkeznek, munkaidőn kívül pedig lehetőség van továbbítani a hívást ügyeletben lévők belső mellékeire, külső telefonszámokra vagy be lehet kapcsolni a hangpostát és akkor a VPBX hangüzenetként továbbítja a megadott email címre.

Nagyobb baj esetén pedig a bejövő hívások beérkeznek a felállított mobil központban telepített laptopokra ahol a diszpécser kezeli azokat, miközben bevezeti a szükséges adatokat a rendszerbe. Szükség esetén a hívást továbbítani is tudja társszervezeteknek, közmű cégeknek vagy a kinti járőröknek akik közvetlen telefonkapcsolatban tudnak lenni a betelefonálóval, így azonnal, valós időben hozzájutnak a mentéshez szükséges információkhoz.

A fejlett VoIP technológia segítségével cégünk szeretné megkönnyíteni mint a mentőszervezet munkáját, mint pedig a bajban lévő személyek mentésének a gyorsaságát szeretné ezzel elősegíteni.